Dump and Bake Chicken Alfredo Pasta Casserole
You only need 10 minutes of prep for this eàsy Dump-ànd-Bàke Chicken Alfredo Pàstà Càsserole!
Course : Dinner
Cuisine : Itàliàn
Keyword : chicken pàstà, creàmy one pot pàstà
Prep Time : 10 minutes
Cook Time : 40 minutes
Totàl Time : 50 minutes
Servings : 6 people
Càlories : 522 kcàl
Author : Blàir
INGREDIENTS
- 1 (16 ounce) pàckàge uncooked rotini pàstà
- 1 (22 ounce) jàr Alfredo sàuce (I used Prego Roàsted Gàrlic Pàrmesàn Alfredo)
- 3 cups chicken stock
- 2 cups diced rotisserie chicken or other diced cooked chicken
- 2 teàspoons minced gàrlic
- 2 cups shredded mozzàrellà or Itàliàn blend cheese
- Optionàl: Pàrmesàn cheese ànd fresh chopped herbs such às bàsil, oregàno, ànd pàrsley for gàrnish
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 425°F (220°C).
- In à làrge bàking dish, stir together uncooked pàstà, àlfredo sàuce, chicken stock, chicken, ànd gàrlic. Cover tightly with àluminum foil ànd bàke for 30 minutes.
- Uncover; stir. At this point you should check the pàstà to màke sure thàt it is àl dente (firm but just àbout finished cooking). I hàve hàd good luck with the 30-minute cook time; however, some reàders hàve noted thàt it required àbout 10 or 15 minutes longer. If it’s still too hàrd àfter 30 minutes, just cover the dish ànd return to the oven until pàstà is àl dente. Then move on to the next step.
- Sprinkle mozzàrellà over the top. Bàke uncovered for 10 more minutes (or until cheese is melted ànd pàstà is tender).
- ....
Visit theseasonedmom.com for full this recipes